Pilula de sanatate – Leurda conservata


Se aleg 1 kilogram de frunze și bulbi de leurdă, se spală și se taie bucăți fine. Se amestecă cu 350 de grame de sare și se pune compoziția în borcane. Leurda se poate păstra pentru iarnă și uscată la umbră  sau la cuptor, la 40 de grade. După uscare se macină fin și se păstrează în vase închise. Pulberea este un plăcut condiment în diverse preparate.

(după Dr. Drăgulescu, „Plantele alimentare din flora spontană a României”, 1991)

Sursa Foto: expatro.blogspot.com

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s