Plante decorative prin fructe – Cornul cu fructe albe (Cornus sericea)


Cornul cu Fructe Albe 1

Cornus sericea este o specie de corn (înrudit cu cornul comun cu fructe comestibile – Cornus mas), din familia Cornaceae-lor, nativ de pe continentul nord-american. În sălbăticie preferă solurile umede, chiar mlăștinoase.

Se prezintă sub forma unui arbust de înălțime medie (1 – 3 m) și lăstărește puternic, prin intermediul rădăcinilor stolonifere care se ramifică intens pe sub pământ. Adeseori are aspect de tufă, cu numeroase tulpini aglomerate laolaltă.

Exemplarele amplasate la lumină surprind prin ramurile de un vișiniu închis, care contrastează plăcut cu verdele frunzișului (această caracteristică se pierde în regiunile umbroase).

Frunzele sunt căzătoare, opuse, de 6 – 12 cm lungime și 3 – 6 cm lățime, de formă ovat-alungită și cu marginile întregi. Pe partea superioară sunt de un verde închis, iar pe cea inferioară, de un verde-albăstrui.

Florile sunt mici (5–10 mm diam), albe, adunate în raceme de până la 6 cm în diametru. Toamna, frunzele se colorează în roșu intens și purpuriu, creând un contrast puternic cu micile fructe albe, globuloase, grupate în ciorchini denși, compacți. Același tip de fructe întâlnim și la varietatea Cornus stolonifera.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s