Plante decorative prin fructe – Bârcoacele (Cotoneaster horizontalis)


Bârcoacele (Cotoneaster horizontalis)

Bârcoace (Cotoneaster horizontalis). Genul Cotoneaster cuprinde arbuști de diferite forme și înălțimi, cu ramuri târâtoare, erecte sau divergente, cu frunzele căzătoare sau sempervivescente, de diferite mărimi, începând de la 0,5 cm.

Cotoneaster horizontalis este un arbust tufos târâtor (are creștere mai mult pe orizontala decât pe verticală), ale cărui ramuri pot ajunge si 1 -1.5 metri, astfel încât diametrul tufei ajunge si la trei metri. Înălțimea medie este de 50-70 centimetri.

Tulpinile sunt lungi, lemnoase și ușor curbate. Ramurile secundare sunt dispuse opus și perpendicular pe ramurile principale, creând un pattern tip ”os de pește” (prin dispunere seamănă cu o șiră de pește). Frunzele sunt mici, rotunjite, lucioase, de un verde închis, însă toamna ele capătă o nuanță roșiatică, făcând planta deosebit de atractivă. În regiunile nordice sunt căzătoare, în cele sudice sunt semi-persistente.

Înflorește abundent în lunile mai – iunie, florile fiind mici, cu câte cinci petale, de culoare roșie, roz sau albă. După ce trec florile, apar fructele, bace mici de culoare roșie, roz sau cărămizie, care rămân atașate de tulpini mult după sosirea iernii. Micile fructe sunt foarte apreciate de păsările în căutare de hrană. Cotoneaster poate fi plantat în plin soare sau umbră parțială; necesită soluri bine drenate. Plantele mature rezistă secetei și pot fi înmulțite prin butași. 

Un Articol Scris de AnneTharesse (Toate Drepturile Rezerveate!)

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s