Dicționar Gastronomic – Tofu


TofuTofu este un aliment natural originar din China, tradiția sa întrorcându-se cu peste 2000 de ani în urmă, în timpul dinastiei Han, fiind invenția prințesei Liu An (179–122 î.e.n). Câteva secole mai târziu, alimentul a fost introdus în Coreea și în Japonia, în timpul Perioadei Nara (710–794), în Vietnam ajungând în jurul secolelor X – XI. Ulterior, acest preparat s-a extins în cea mai mare parte a Asiei, o dată cu răspândirea budismului, datorită conținutului său caloric, important în regimul vegetarian budist.

Tofu are în compoziție boabe de soia, apă și produse de coagulare. Se produce prin închegarea laptelui de soia și scurgerea sa ulterioară similară producerii brânzeturilor. Cuvântul tofu a intrat în limba română din limba japoneză (tōfu) care la rândul ei l-a împrumutat din chinezescul dòufu, care înseamnă „boabe fermentate”.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s