Dicționar Gastronomic – Granita


GranitaGranita este un desert semi-înghețat, foarte asemănător șerbetului, preparat din zahăr, apă și diferite ingrediente, originar din Sicilia.  Ingredientele folosite în mod tradițional sunt sucul de lămâie, portocalele, căpșunele, murele, migdalele, cafeaua, iasomia, menta, dar se pot folosi orice fel de fructe, arome și plante aromatice, în funcție de preferințe și imaginație – pepene roșu, pepene galben, kiwi, rodie, lemongrass, ciocolată etc.

Prepararea granitei începe cu obținerea siropului de zahăr, prin dizolvarea termică a acestuia în apă. După aceea se adaugă sucul de fructe (sau piureul de fructe) și plantele aromatice proaspete, pudra de cafea și chiar băuturi alcoolice, precum lichiorurile și se lasă la răcit. Se strecoară, se transferă într-un vas termorezistent și se dă la congelator. Ulterior, timp de 3 – 4 ore granita se va scoate din congelator, la aproximativ 30 de minute și se agită energic.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s