Idei in bucatarie – Dulceata de ceapa rosie


Patru linguri de ulei și două linguri de unt se pun pe foc, la încins, într-o cratiță; 4 cepe roșii mari, tocate foarte subțire și 3-4 linguri de zahăr se pun peste uleiul încins și se înăbușe pentru 15 minute. După ce s-a caramelizat ceapa, se toarnă o cană de vin roșu sec și o lingură de oțet balsamic; se fierbe timp de 15 – 20 de minute, până când se evaporă lichidul. Se potrivește de sare și, după preferințe, alte condiment (scorțișoară, piper, nucșoară etc.). Se poate servi ca garnitură pentru fripturi.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s