De Sezon – Supa de urzici si leurda


Imagini pentru urzici

urzici-opariteO supă de sezon, verde, cremoasă și plină de vitamine, întremătoare și vitalizantă. Gustul fin de usturoi al leurdei se potrivește perfect cu cel al urzicilor, iar prazul adaugă o notă dulceagă.

Deci: urzici, leurdă, ceapă, praz, morcov, cartof, țelină, unt, lapte (și/sau smântână).

Se pune pe foc,  la încins, o crăticioară cu ulei și unt, peste care se adaugă o ceapă, o tulpină de praz și două tulpini de țelină tocate mărunt, un morcov și un cartof mic, tăiați cubulețe, care se înăbușe pentru 15-20 de minute.

Apoi se toarnă apă sau, preferabil, supă de legume și se mai fierbe 10 minute. Se adaugă 300 de grame de urzici și 200 de grame de frunze de leurdă tăiate fâșii și se mai fierbe încă 2 minute.

Se lasă un pic la răcit, după care se amestecă într-un blender. Se pune din nou pe foc și se adaugă, după gust, câteva linguri de lapte, amestecând continuu. Se adaugă sare și piper. Porțiile de supă pot fi ornate cu frunze de leurdă și smântână.

Alte variante ale acestei rețete includ supa de urzici cu leurdă și bacon, cu susan negru, cu usturoi verde, cu spanac.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s