Stiati ca… asa-numitele „cuisoare” sunt mugrii florali ai unui arbore exotic?


Cuisoare 2

Cuisoare 1Cuișoarele, un condiment cu un aspect și o aromă aparte, nu sunt, precum am putea crede, niște semințe (așa cum se întâmplă în cazul majorității condimentelor), ci mugurii floriferi ai unui arbore exotic,  cunoscut în limba latină sub trei denumiri: Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllata sau Syzygium aromaticum.

„Arborele de cuișoare” face parte din familia Mirtaceae-lor, înruudindu-se cu mirtul și eucaliptul și este originar din „Insulele Mirodeniilor” (Insulele Moluce din Indonezia – un arhipelag cu o suprafață de 74.505 km² și 2 milioane de locuitori, situat între Sulawesi și Noua Guinee), cultivat în prezent și în alte regiuni tropicale sau ecuatoriale, în special în Asia și Africa.

Pentru utilizare în gastronomie, mugurii floriferi sunt culeși înainte de a se deschide și puși la uscat; ei apar în mănunchiuri la capetele ramurilor și sunt disponibili pe tot parcursul anului. Cuișoarele pot fi utilizate întregi  sau măcinate, sub formă de pulbere. Ele sunt folosite în bucătăria asiatică și  africană, pentru condimentarea cărnii, a currie-ului, a marinadelor, a preparatelor din mere, pere, rubarbă, dovleac etc. și a băuturilor alcoolice sau răcoritoare.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s