De Sezon – Supa de spanac cu macris


O ceapă mare albă și un morcov se toacă mărunt și se înăbușe într-o lingură de ulei, apoi se stinge cu un litru de apă. Se sărează după gust și se adaugă un pahar de lapte dulce. După ce a dat în clocot, se adaugă frunzele de măcriș și de spanac. Se lasă să fiarbă si se ia de pe foc după cateva minute.

Se drege cu smântână, unul sau doi căței de usturoi zdrobiți și câteva picături de suc de lămâie. Se servește caldă sau rece, cu crutoane, mămăligă sau cu „pătrățele” de omletă (separat se prepară o omletă, care se taie cubulețe și se adaugă în supă). Omleta poate fi înlocuită cu jumătăți de ou fiert.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s