BrainStorming – La ce mai putem folosi… formele pentru gheata?


În afară de clasicele cuburi de gheață, pentru a recicla, conserva sau pur și  simplu pentru a adăuga un plus de savoare băuturilor răcoritoare sau deserturilor, putem folosi tăvițele cu forme pentru gheață pentru a îngheța diverse preparate. Ierburile aromatice care nu ne mai trebuie momentan (chiar și cele care s-au îngălbenit puțin stând în frigider) pot fi tocate mărunt, amestecate cu ulei de măsline și presărate în formele pentru gheață. Același lucru se poate face cu sosurile, laptele de cocos, dresing-urile etc – în loc să le aruncăm pur și simplu, le stocăm „la gheață” până când vom avea din nou trebuință de ele.

Fructele de pădure sau cubulețele de citrice pot fi scufundate în apă, în formele pentru gheață și puse la congelator pentru a fi adăugate apoi în băuturile răcoritoare. Același lucru se poate face cu frunzele de mentă, cu florile parfumate și comestibile (levănțică, violete, salcâm, liliac, păpădie, gălbenele) ori cu sucul proaspăt de fructe (de căpșune, de pepene verde), în diverse combinații (simplu sau combinat cu plante aromatice – mentă, busuioc, coajă rasă de lămâie etc). Aceste cuburi parfumate sunt excelente în limonade, ceaiul cu gheață, granita, mojito, chiar și în vin sau în apa plată.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s