Trucuri în Bucatarie – Cum gatim fasolea verde, astfel încât sa ramâna verde si crocanta?


Pentru a proba  dacă fasolea verde este proaspătă atunci când o cumpărăm, alegem una-două păstăi și le rupem în două – ele trebuie să se rupă ușor, cu un pocnet caracteristic și fără să evidențieze ațe.

Ea trebuie gătită imediat, din două motive – în primul rând, păstrată la frigider, devine toxică și poate provoca indigestii; pe de altă parte, fasolea îmbătrânește și după ce a fost culeasă, pur și simplu stând și  devine fibroasă. Fasolea verde se gătește, preferabil în ziua în care a fost cumpărată (culeasă) sau, cel mai târziu, a doua zi.

Pentru ca păstăile să-și păstreze culoarea verde, atractivă se poate adăuga la fiert o linguriță de bicarbonat și, ulterior, pentru a rămâne crocante, se clătesc imediat după fiert cu apă rece. Pentru gust, în apa de fierbere se adaugă și sare și, după gust, alte condimente, după preferințe.

O variantă sănătoasă și gustoasă de preparare a fasolei verzi este rasolul – după ce păstăile au fost scurse și clătite în apă rece se asezonează cu sare, piper, ulei, suc de lămâie (sau oțet), mujdei și pătrunjel (sau mărar). Se poate servi atât caldă, cât  și rece.

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s