Pilula de sanatate – Bautura din trifoi rosu


Trifoiul rosu.jpg

Bautura Racoritoare din Trifoi RosuTrifoiul roșu (Trifolium pratense) este o plantă furajeră și medicinală perenă, care crește atât cultivată,  cât și în stare sălbatică. Frunzele tinere și  florile sunt comestibile, putând fi consumate atât crude, cât și preparate în varii moduri. Frunzele se culeg înainte de înflorire și se pot adăuga în salate și supe sau gătite singure, ca substitut al spanacului. Florile se consumă crude, în salate, sau sub formă de infuzie.

Trifoiul roșu este o plantă cu un lung istoric medicinal, recomandată, de-a lungul timpului, într-o serie de afecțiuni. Infuzia se prepară din florile sale, proaspete sau uscate și are un gust aromat și răcoritor. Acestea au proprietăți antiscrofuloase (scrofuloza fiind o afecțiune cronică de natură tuberculoasă), antispasmodice, diuretice, expectorante,  anticancerigene, sedative și tonice. Se recomandă în tratarea cancerelor de sân și de ovare, dismenoreei, afecțiunilor uterine și renale, gutei, tusei uscate și a celei convulsive, eczemelor, in special a psoriazisului, astmului și afecțiunilor bronșice.

Pentru a prepara această băutură ne trebuie 200 de grame de inflorescențe de trifoi, care se adaugă într-un litru de apă clocotită. După ce infuzia s-a răcit, se strecoară lichidul, se adaugă 50 de grame de zahăr, suc de lămâie, se amestecă bine și se lasă la frigider. Se servește rece, cu cuburi de gheață și frunze de mentă. După preferințe, în infuzie se pot adăuga diferite mirodenii, precum cuișoarele, scorțișoara, vanilia etc.

Surse Foto: www.herbalteasonline.com,

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s