De Bun Gust – Semintele de telina sunt comestibile?


Semințele de țelină reprezintă un condiment interesant, fără echivalent aromatic în rândul mirodeniilor – ele au un parfum similar frunzelor și rădăcinii, dar sensibil mai intens și un pic amărui. Astăzi sunt rar folosite deși, pe vremea romanilor erau, se pare, un condiment popular.

Semințele de țelină se adaugă în mâncare cu moderație (din cauza aromei intense), întregi sau zdrobite. În America, semințele de țelină sunt pisate și amestecate cu sare, obținându-se astfel un condiment numit „celery salt”, în compoziția căruia pot intra și tulpini sau frunze de țelină deshidratate și mărunțite.

Această sare se folosește pentru condimentarea salatelor, supelor, tocănițelor, altor preparate pe bază de țelină (de ex. – piureul de țelină) pentru intensificarea aromei sau a unor băuturi alcoolice (cocteilurile Bloody Merry și Caesar conțin „celery salt).

În unele variante, semințele de țelină pot fi înlocuite cu semințe de leuștean.

Un articol scris de Anne Tharesse (Toate Drepturile Rezervate!)

Sursa Foto: www.healthstartsinthekitchen.com

Anunțuri

Lasa un raspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s